jueves, 19 de marzo de 2009

Corral de comedias de Almagro



A Múrcia, exactament a Almagro, vam tenir el gran privilegi de visitar un típic "corral de comedias". Va ser increïble poder veure amb els nostres propis ulls un teatre d'aquestes característiques ja cap de nosaltres mai no havíem vist cap.


Us situem una miqueta en el context...


Un "corral de comedias" és un teatre instal·lat en el pati interior d'un edifici. A Espanya, els primers van apareixer a finals del segle XVI i van ser molt importants durant el teatre del segle d'or. Abans de finals d'aquest segle no hi havia edificis dedicats al teatre. Així doncs, les primeres representacions de comedies teníen lloc en els patis de les cases. S'improvisava un escenari al fons del pati i les tres altres bandes servien de galeria per a un públic bastant selecte. La resta de persones veien los obres drets. Precisament aquesta va ser l'estructura que posteriorment es va mantenir als corrals de comedies.


La nostra visita va ser força curta, però amb l'audio-guia ens vam posar al dia sobre aquest tipus de teatre i ens vam assabentar d'algunes curiositats. Algunes d'aquests són les següents:

- estava prohibit fumar

- la duració de les obres era entre 4 i 6 hores

- els homes i les dones no podíen estar junts. Cadascú tenia el seu lloc respectiu!


Per acabar, és important ressaltar que és l'únic que encara funciona tal i com funcionava fa 400 anys. Cada any se celebra un festival en què grups professionals i amateur poden reviure la màgia d'un teatre tan proper com el que es feia fa tants i tants anys...



No hay comentarios: